PROJEKT

Boleslawiec i Polen

Svenska Mästerskapen i snöskulptur 2003, 2006

Taxinge slotts Trädgårdsmässa 2008

 

SVENSKA MÄSTERSKAPEN I SNÖSKULPTUR 2006

I januari åkte vi - teamet VÅTT O TORRT upp till Kiruna och gjorde snöskulpturen "Håll ihop" i Svenska Mästerskapen i Snöskulptur. Först gjordes en skiss i lera som blev utgångspunkten när vi gav oss på snöblocket som var 3x3x3 meter. Nedan det färdiga resultatet. Klicka på bilderna för att se en förstoring!

Snöskulptur av pingvin och hund
 
Snöskulptur av pingvin och hund

Från SR web-nyheter torsdag 26 januari 2006

Det hackas, sågas, grävs och yxas i Kiruna just nu. Snöfestivalen har dragit igång.

De tio lagen i den internationella snöskultpturtävlingen kämpar med sina alster i Järnvägsparken. Maria Cotellessa och dottern Eloise från Stockholm väljer att forma sin snökub till en annorlunda kombination: en hund och en pingvin som håller ihop.

- Jag tror inte vi har så stor chans att vinna. Men det är kul att vara med - det är en intensiv vecka och jag får jobba med ett material som är ganska okänt för mig och i ett så stort format som tre meter. Dessutom tyckte vi att det var en kul grej att göra tillsammans, säger Maria Cotellessa.

En bit bort är det skolornas egen snöskulpturtävling. Klass sex på Lomboloskolan finslipar på en snö-toalettstol.

- Vi tyckte att det var en kul idé. Men nu är vi lite oroliga för att nån ska använda den på kvällen, säger Sandra Utsi.

Svenska mästerskapen i snöskulptur, Kiruna 2003. Anita Brusewitz-Hansson och Maria Cotellessa.

Snöskulptur med pingviner
Snöskulptur med pingviner
Snöskulptur med pingviner
En glödande Rakunbränd and Kvinnohuvud Skulpturer i stengods och lergods Trädgårdsskulptur Nedkylning av Rakubränd fågel Lucy Kvinna med barn Relief